[SOLVED] AT+UART_DEF not keeped in memory after reboot

Eliott
Posts: 7
Joined: Sat Aug 26, 2017 9:13 pm

[SOLVED] AT+UART_DEF not keeped in memory after reboot

Postby Eliott » Wed Oct 11, 2017 6:32 am

Hello,

when I use the command

Code: Select all

AT+UART_DEF=xxxx,8,1,0,0<CR><LF>
my device is immediately at the good baurdate but when I reboot it the last baudrate is set.

Sometime the baudrate is at the good value afte reseting but in random cases.

Do I have to wait or send other command to set the baudrate defenitely ?

This is a bug ?

AT version:1.4.0.0(May 5 2017 16:10:59)<CR><LF>
SDK version:2.1.0(116b762)<CR><LF>
compile time:May 5 2017 16:37:48<CR><LF>

Regards,

Eliott.
Last edited by Eliott on Fri Oct 13, 2017 5:15 am, edited 3 times in total.

Her Majesty
Posts: 205
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:09 am

Re: AT+UART_DEF not keeped in memory after reboot

Postby Her Majesty » Wed Oct 11, 2017 1:36 pm

Maybe due to the flash size mismatching.
Which bin files are downloaded into your flash, and have you selected the correct flash size while downloading?

Eliott
Posts: 7
Joined: Sat Aug 26, 2017 9:13 pm

Re: AT+UART_DEF not keeped in memory after reboot

Postby Eliott » Thu Oct 12, 2017 1:07 am

Hello,

I usually flash with a 4Mbit flash instead of 32Mbit as mounted.

With the correct flash configutation size an binary the baudrate stay configured.

But I don't know what I miss because now I'm unable to change DHCP configuration and I got very strange IP:

Code: Select all

AT<CR><LF>

AT<CR><LF>
<CR><LF>
OK<CR><LF>

AT+GMR<CR><LF>

AT+GMR<CR><LF>
AT version:1.4.0.0(May  5 2017 16:10:59)<CR><LF>
SDK version:2.1.0(116b762)<CR><LF>
compile time:May  5 2017 16:37:53<CR><LF>
OK<CR><LF>

AT+CWDHCP_DEF=0,1<CR><LF>

AT+CWDHCP_DEF=0,1<CR><LF>
<CR><LF>
ERROR<CR><LF>

AT+CWDHCPS_DEF?<CR><LF>

AT+CWDHCPS_DEF?<CR><LF>
+CWDHCPS_DEF:0,0.0.0.0,0.0.0.0<CR><LF>
OK<CR><LF>

AT+CWLAP<CR><LF>

AT+CWLAP<CR><LF>
+CWLAP:(4,"Livebox-EE7A",-75,"f4:6b:ef:20:ee:7a",1,-94,0)<CR><LF>
+CWLAP:(3,"FreeBox_Hutin",-80,"00:24:d4:c9:95:6c",4,-105,0)<CR><LF>
+CWLAP:(0,"FreeWifi",-80,"00:24:d4:c9:95:6d",4,-105,0)<CR><LF>
+CWLAP:(5,"FreeWifi_secure",-80,"00:24:d4:c9:95:6e",4,-105,0)<CR><LF>
+CWLAP:(3,"Livebox-B968",-84,"ac:84:c9:13:b9:68",6,-86,0)<CR><LF>
+CWLAP:(2,"SFR_8320",-88,"44:ce:7d:7e:83:24",6,-71,0)<CR><LF>
+CWLAP:(4,"4G-TPLINK",-64,"10:fe:ed:e6:7c:04",9,-105,0)<CR><LF>
+CWLAP:(4,"Livebox-6EFE",-89,"f4:6b:ef:12:6e:fe",11,-94,0)<CR><LF>
<CR><LF>
OK<CR><LF>

AT+CWJAP_DEF="4G-TPLINK","gjpw4PC72D86xht","10:FE:ED:E6:7C:04"<CR><LF>

AT+CWJAP_DEF="4G-TPLINK","xxxx","10:FE:ED:E6:7C:04"<CR><LF>
WIFI CONNECTED<CR><LF>
WIFI GOT IP<CR><LF>
<CR><LF>
OK<CR><LF>

AT+CIPSTA?<CR><LF>

AT+CIPSTA?<CR><LF>
+CIPSTA:ip:"52.71.45.84"<CR><LF>
+CIPSTA:gateway:"52.71.45.1"<CR><LF>
+CIPSTA:netmask:"255.255.255.0"<CR><LF>
<CR><LF>
OK<CR><LF>


Thank you for help.

Regards,

Eliott.

Her Majesty
Posts: 205
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:09 am

Re: AT+UART_DEF not keeped in memory after reboot

Postby Her Majesty » Thu Oct 12, 2017 3:17 pm

Try "AT+RESTORE" command to initialize first before testing. It always can solve some strange problems.

Eliott
Posts: 7
Joined: Sat Aug 26, 2017 9:13 pm

Re: AT+UART_DEF not keeped in memory after reboot

Postby Eliott » Fri Oct 13, 2017 5:15 am

Solved !

Thank you very much.

Regards,

Eliott.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests