[ESP01] CIPSTART can't connect to the socket

CharlyC64
Posts: 3
Joined: Tue Jan 17, 2017 2:52 pm

[ESP01] CIPSTART can't connect to the socket

Postby CharlyC64 » Tue Jan 17, 2017 3:27 pm

Hi Everyone!

I tried to connect to a TCP socket the ESP01, and I can't connect when run CIPSTART

On the ESP01 downloaded the lastest firmware using the command:

Code: Select all

esptool.py --port /dev/ttyUSB0 write_flash 0x00000 boot_v1.6.bin 0x01000 at/512+512/user1.1024.new.2.bin 0x7e000 blank.bin 0x1fe000 blank.bin


The AT Command what I use are the following:

Code: Select all

AT


OK
AT+RST


OK

 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,6)

load 0x40100000, len 2408, room 16
tail 8
chksum 0xe5
load 0x3ffe8000, len 776, room 0
tail 8
chksum 0x84
load 0x3ffe8310, len 632, room 0
tail 8
chksum 0xd8
csum 0xd8

2nd boot version : 1.6
  SPI Speed      : 40MHz
  SPI Mode       : QIO
  SPI Flash Size & Map: 4Mbit(256KB+256KB)
jump to run user1 @ 1000

����o�{��N|� l� l`��s�p��l��l ��{�$��� d ��r�l ��� �$`{$��o����B��c�" c�{�lܜpb��N�2oN��c��N$l �l��$��d���$`�N���bb l$�� #���c# $ �crlsd
ready
AT+CWMODE=3

OK
AT+CIPMUX=0

OK
AT+CWJAP="8ball","music789"
WIFI CONNECTED
WIFI GOT IP

OK
AT+CIFSR
+CIFSR:APIP,"192.168.4.1"
+CIFSR:APMAC,"06:00:00:00:06:00"
+CIFSR:STAIP,"8.0.0.0"
+CIFSR:STAMAC,"0c:02:0d:f0:0c:02"

OK
AT+CIPSTART="TCP","54.XXX.XXX.XXX",3000

ERROR
CLOSED

OK
AT+CIPSTART="TCP","54.XXX.XXX.XXX",3000

ERROR
CLOSED

OK
AT+CIPSTART="TCP","54.XXX.XXX.XXX",3000

ERROR
CLOSED


Someone know what is happen?

ESP_puff
Posts: 12
Joined: Tue Oct 18, 2016 6:59 pm

Re: [ESP01] CIPSTART can't connect to the socket

Postby ESP_puff » Thu Jan 19, 2017 10:10 am

Hi CharlyC64,
That seems like the same question I have answered. I haven't noticed this question before.
Thanks
Espressif
Puff
FAE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests