Wifi functions not working

sebastian.heyn
Posts: 4
Joined: Thu Aug 31, 2017 3:28 am

Wifi functions not working

Postby sebastian.heyn » Thu Aug 31, 2017 3:43 am

Hi,

I ordered a ESP12-E from Ebay.
First thing I noticed, the firware was nearly 3 years old, so I checked this forum and downloaded the latest binary from github

The Espressif flasher showed 32mbit, so I used following config for the flashing of the board

The flasher detects following:

Code: Select all

flash vendor:
E0h : N/A
flash devID:
4016h
QUAD;32Mbit
crystal:
26 Mhz

Spi Mode: DIO
SPI Speed 40MHZ


I flashed the firmware from github:

Code: Select all

### Flash size 32Mbit: 512KB+512KB
boot_v1.2+.bin              0x00000
user1.1024.new.2.bin        0x01000
esp_init_data_default.bin   0x3fc000 (optional)
blank.bin                   0x7e000 & 0x3fe000





Boot Text

Code: Select all

OK

 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,6)

load 0x40100000, len 2592, room 16
tail 0
chksum 0xf3
load 0x3ffe8000, len 764, room 8
tail 4
chksum 0x92
load 0x3ffe82fc, len 676, room 4
tail 0
chksum 0x22
csum 0x22

2nd boot version : 1.7(5d6f877)
SPI Speed : 40MHz
SPI Mode : DIO
SPI Flash Size & Map: 32Mbit(512KB+512KB)
jump to run user1 @ 1000


Version

Code: Select all

AT+GMR
AT version:1.4.0.0(May  5 2017 16:10:59)
SDK version:2.1.0(116b762)
compile time:May  5 2017 16:37:48
OK



Example

Code: Select all

AT+CWMODE=1

OK
AT+CWLAP

OK


Any Idea where I gone wrong?

BTW: that problem of the non working wifi existed before flashing also.

User avatar
pratik
Posts: 467
Joined: Wed Jun 29, 2016 7:17 pm
Location: India
Contact:

Re: Wifi functions not working

Postby pratik » Fri Sep 01, 2017 9:10 pm

Can you set the ESP up as an access point? And is this happening with all modules?
The CWLAP command does fail sometimes, there have been previous bug reports of this before.
Regards,
Pratik Panda
Website: http://www.PratikPanda.com

Custom firmware, Knowledge base and freelancing (ESP8266/ESP32):
http://www.iot-bits.com

sebastian.heyn
Posts: 4
Joined: Thu Aug 31, 2017 3:28 am

Re: Wifi functions not working

Postby sebastian.heyn » Mon Sep 04, 2017 6:25 pm

I think the chip was broken. I replaced it with same type, same firmware it works. Thanks

User avatar
pratik
Posts: 467
Joined: Wed Jun 29, 2016 7:17 pm
Location: India
Contact:

Re: Wifi functions not working

Postby pratik » Tue Sep 05, 2017 8:23 pm

The chip is usually okay, but the antenna section is not well-matched. Usually the case with MANY ESP-01 modules.
Regards,
Pratik Panda
Website: http://www.PratikPanda.com

Custom firmware, Knowledge base and freelancing (ESP8266/ESP32):
http://www.iot-bits.com

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests