UART flow controll not working

sqrtmo
Posts: 2
Joined: Wed Oct 04, 2017 4:55 pm

UART flow controll not working

Postby sqrtmo » Fri Oct 06, 2017 4:28 pm

Hi all,

I trying to achieve hardware flow control with AT instruction set. I have host controller connected to the ESP8266 12S.
Everything seems to work on pin 13, but pin 15 looks like it is pulled down and never changes it's state, I can not pull it up with AT+SYSIOSETCFG. I can not get any activity on it. Am I missing something, what can I do to enable the flow control.

Code: Select all

AT+UART_CUR?
+UART_CUR:115273,8,1,0,3
OK
AT+UART_DEF?
+UART_DEF:115200,8,1,0,3
OK
AT+SYSIOGETCFG=13
+SYSIOGETCFG:13,4,0

OK
AT+SYSIOGETCFG=15
+SYSIOGETCFG:15,4,1

OK
AT+GMR
AT version:1.4.0.0(May  5 2017 16:10:59)
SDK version:2.1.0(116b762)
compile time:May  5 2017 16:37:51
OK


Can anyone help?
Thanks in advance!

User avatar
pratik
Posts: 460
Joined: Wed Jun 29, 2016 7:17 pm
Location: India
Contact:

Re: UART flow controll not working

Postby pratik » Fri Oct 06, 2017 7:41 pm

CTS and RTS are pins 12 and 13 respectively. Pin 15?
Regards,
Pratik Panda
Website: http://www.PratikPanda.com

Custom firmware, Knowledge base and freelancing (ESP8266/ESP32):
http://www.iot-bits.com

sqrtmo
Posts: 2
Joined: Wed Oct 04, 2017 4:55 pm

Re: UART flow controll not working

Postby sqrtmo » Fri Oct 06, 2017 8:01 pm

Sorry I meant GPIO13 and GPIO15 on ESP12S

I am referencing this document https://espressif.com/sites/default/files/documentation/0d-esp8266_pin_list_release_15-11-2014.xlsx

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest