Search found 8 matches

by jimyates
Sat May 26, 2018 5:03 am
Forum: AT+ Commands
Topic: "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission
Replies: 8
Views: 3896

SOLUTION "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission

When sending AT+CIPSENDEX command, you terminate the command by sending the characters \0 BUT if you are sending the \0 in a string by using a print type function, you MUST send "\\0", NOT just "\0". The first \ means that the second \ is to be sent as a literal character. AND if...
by jimyates
Fri Nov 03, 2017 12:49 am
Forum: General Q&A
Topic: ESP8266 Download Tool Parameter Discrepancy
Replies: 1
Views: 1102

ESP8266 Download Tool Parameter Discrepancy

I am trying to program the WROOM-02, but there is a discrepancy in between the configuration shown on boot of the wroom-02 and that shown by the ESP8266 download tool. When the wroom boots, listening to the UART at 74880 baud, I receive the following message: ets Jan 8 2013,rst cause:1, boot mode:(3...
by jimyates
Thu Apr 13, 2017 11:48 am
Forum: AT+ Commands
Topic: Issue when sending UDP packets to broadcast IP address
Replies: 2
Views: 2591

Re: Issue when sending UDP packets to broadcast IP address

In our setup, the wroom is installed on a board and the USART communication is taking place between a microprocessor on the board and the wroom on the board, so I cannot directly capture the communications between the two. In an effort to provide you with the information you need, I have done the fo...
by jimyates
Thu Apr 13, 2017 3:14 am
Forum: ESP8266 SDK
Topic: ESP8266 Flash Tool Sync Question
Replies: 1
Views: 1072

ESP8266 Flash Tool Sync Question

I want to flash new firmware into ESP8266s (Wroom-02) that are already installed onto a mother board that have all the necessary hardware connections to put the ESP8266 into flash mode, but am having problems getting the ESP8266 Flash Tool to sync with the ESP8266 through the USB port on the mother ...
by jimyates
Fri Apr 07, 2017 11:30 pm
Forum: AT+ Commands
Topic: Issue when sending UDP packets to broadcast IP address
Replies: 2
Views: 2591

Issue when sending UDP packets to broadcast IP address

The problem: When the wroom is acting as a host and we try to send UDP packets to the broadcast IP address in the same network segment as the wroom, (wroom IP 10.11.12.1, send-to IP 10.11.12.255) we regularly receive a “SEND FAIL” response from the wroom. Furthermore, wireshark shows alternating se...
by jimyates
Wed Sep 21, 2016 7:35 pm
Forum: AT+ Commands
Topic: "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission
Replies: 8
Views: 3896

Re: "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission

Pratik, I'm not developing on the ESP8266, I'm using another processor and communicating with the ESP8266 using AT commands. Right now I don't want to develop on the ESP8266, I am trying to use it as an "out of the box" product, ready to go. I used the AT+CIUPDATE command to update the fir...
by jimyates
Tue Sep 20, 2016 1:21 am
Forum: AT+ Commands
Topic: "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission
Replies: 8
Views: 3896

Re: "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission

Pratik, Thank you for your response. First, sorry, I had a typo in my original post, but not my code. I am ALWAYS sending "\0", not "/0". ("/0" would NEVER be accepted as a terminate instruction, so would never work) Second, my "\0" is ALWAYS preceded by a Car...
by jimyates
Sat Sep 17, 2016 2:03 am
Forum: AT+ Commands
Topic: "\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission
Replies: 8
Views: 3896

"\0" command SOMETIMES does not terminate AT+CIPSENDEX transmission

I am using a WROOM-02 with ESP8266. I have updated the firmware of the ESP8266 over the air to the latest version of the firmware on 9/5/2016. I am communicating with the Wroom using the USART at 115,200 baud. I am using UDP protocol to send strings of data over the wifi. After sending the command &...

Go to advanced search