Wrong SPI Flash Size

karawin
Posts: 5
Joined: Sun Mar 13, 2016 6:49 pm

Wrong SPI Flash Size

Postby karawin » Fri Jun 24, 2016 4:35 am

Hi
I generated user1.4096.new.6.bin and user2.4096.new.6.bin with
make BOOT=new APP=1 SPI_SPEED=40 SPI_MODE=QIO SPI_SIZE_MAP_6
make BOOT=new APP=2 SPI_SPEED=40 SPI_MODE=QIO SPI_SIZE_MAP_6
with RTOS sdk 1.4

But when booting i see:
2nd boot version : 1.5
SPI Speed : 40MHz
SPI Mode : QIO
SPI Flash Size & Map: 32Mbit(512KB+512KB)

I flashed also blank.bin and esp_init_data_default.bin
but i am unable to have the flash size in 1024+1024
This is a problem for user2 generated at 0x101000 because system_get_flash_size_map() return a value of 4 not 6 and the ota fails in the flash erase..

What is wrong?
Thanks

ESP_Greg

Re: Wrong SPI Flash Size

Postby ESP_Greg » Wed Jun 29, 2016 4:11 pm

Hi,
Do you still have this issue? Seems like some operation incorrect.

karawin
Posts: 5
Joined: Sun Mar 13, 2016 6:49 pm

Re: Wrong SPI Flash Size

Postby karawin » Wed Jun 29, 2016 10:33 pm

Yes still the same. And the third byte is 0x60, it is good.
But I give up and use the 4 now and it works for the ota. (4MB 512+512)
See https://github.com/karawin/Ka-Radio

Thanks.

ESP_Greg

Re: Wrong SPI Flash Size

Postby ESP_Greg » Thu Jun 30, 2016 11:51 am

I never saw this before..... Sorry :(

Altero
Posts: 1
Joined: Thu Nov 30, 2017 7:18 am

Re: Wrong SPI Flash Size

Postby Altero » Thu Nov 30, 2017 7:22 am

Hello,
has this issue been resolved ? I am having the same problem.

Thanks

ESP_Faye
Posts: 1640
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:08 am

Re: Wrong SPI Flash Size

Postby ESP_Faye » Thu Nov 30, 2017 2:49 pm

Hi,

While download the firmware into flash, you need to select the corresponding flash map on the ESP Flash Download Tool.
Flash Download Tool.png

Thanks for your interest in the ESP8266!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests