Page 1 of 1

Help setting up ESP8266 RTOS SDK (xtensa not found error)?

Posted: Wed May 04, 2016 1:18 am
by ShaneKirkbride
Hello,
I set up a virtual box that runs Lubuntu. I'm created the shared drive. I then pulled the RTOS SDK from the git hub. I moved the example/websocket_demo up one level.
I go to compile and I get this error:

Code: Select all

make[1]: xtensa-lx106-elf-gcc: Command not found
make[1]: *** [.output/eagle/debug/obj/user_main.o] Error 127
make[1]: Leaving directory `/mnt/Share/ESP8266_RTOS_SDK/websocket_demo/user'
make: *** [.subdirs] Error 2

Here is a screen shot of what I'm doing
[img]
screenshot%20error.png
[/img]

I've added xtensa into my path and it exists in my /opt directory. I can't figure out how to make it recognize it so this will compile. Can anyone help me resolve this?
Thanks,
~Shane

Re: Help setting up ESP8266 RTOS SDK (xtensa not found error)?

Posted: Tue May 10, 2016 10:15 am
by ESP_Faye
Hi,

Code: Select all

make[1]: xtensa-lx106-elf-gcc: Command not found

It means that you do not have gcc in your PATH.

Here is the ESP8266 Getting Started Guide. You can follow the guide to setup the compiler.

Thanks for your interest in ESP8266 !

Re: Help setting up ESP8266 RTOS SDK (xtensa not found error)?

Posted: Thu Jun 16, 2016 6:29 am
by ShaneKirkbride
Hi,
Thanks for your help. I got it all worked out. I ended up using the open-sdk. It works pretty well. I have another issue trying to update the ESP with the FLAS Download too. That post is in a different thread.
~Shane