Trying to get i2c working on ESP8266 SDK with the ESP-01 board

scotnewon96
Posts: 1
Joined: Wed Mar 03, 2021 8:13 pm

Trying to get i2c working on ESP8266 SDK with the ESP-01 board

Postby scotnewon96 » Wed Mar 03, 2021 8:54 pm

Im trying to write to a slave device using the SDK with the small ESP-01 chip. I modified the example and read through the documentation but still dont seem to see chatter on the two pins (GPIO 0 and GPIO 2). I'm using a logic analyzer to confirm ACK's and all but dont see anything at all. I debugged the driver and I see it timing out at a certain point waitig for an ACK but the lines are silent. Im thinking maybe its not using the two pins i chose correctly? Heres the code if anyone can point me to what I may be doing wrong.

Her Mary
Posts: 513
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:09 am

Re: Trying to get i2c working on ESP8266 SDK with the ESP-01 board

Postby Her Mary » Mon Apr 12, 2021 11:32 am


AgentSmithers
Posts: 181
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:21 am
Contact:

Re: Trying to get i2c working on ESP8266 SDK with the ESP-01 board

Postby AgentSmithers » Mon May 31, 2021 3:32 am

Sorry for the late reply, I am getting back into the swing of things. I've worked with I2C and am on SKYPE GMT-8 @ Desert Computer Agents. Let me know if your still having issues and Ill take a peek with you, I worked with I2C with a pin expander to control an LCD screen in the past.

Just come back here and post the solution once we solve it.

*Update* Also, I don't see your code attached.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests