WIFI STATION HOSTNAME DIFFICULTIES

scargill
Posts: 70
Joined: Sun Nov 02, 2014 8:09 pm

WIFI STATION HOSTNAME DIFFICULTIES

Postby scargill » Sun Jul 26, 2015 10:54 pm

In the SDK:

wifi_station_set_hostname

wifi_station_get_hostname

HOST ID…. If you do an IP scan on a windows network – ESP units will coming up as IP addresses – and Manufacturer ESPRESSIF… there is a WIFI HOSTNAME GET function in the SDK – but not only can I NOT get it to do anything, the corresponding GET function returns something like ESP_945645 – and not what I put in and NEITHER are showing up in the Windows IP scan – so the question is… where are you supposed to use the SET function in the SDK to replace the info that comes out of the GET function – and why isn’t any of this showing up on a Windows scan.

??

Pete.
http://tech.scargill.net

blubb
Posts: 111
Joined: Mon Jun 22, 2015 5:35 am

Re: WIFI STATION HOSTNAME DIFFICULTIES

Postby blubb » Sun Jul 26, 2015 11:06 pm

I guess this is the same issue
viewtopic.php?f=7&t=530#p2448
I am too waiting for the next SDK version.

SpenZerX
Posts: 41
Joined: Thu Apr 16, 2015 9:30 pm
Location: Germany
Contact:

Re: WIFI STATION HOSTNAME DIFFICULTIES

Postby SpenZerX » Mon Jul 27, 2015 4:14 am

Hi,

for me "wifi_station_set_hostname" is working as expected.

scargill
Posts: 70
Joined: Sun Nov 02, 2014 8:09 pm

Re: WIFI STATION HOSTNAME DIFFICULTIES

Postby scargill » Sun Dec 04, 2016 7:30 am

It's NOT working for me (SDK 2.0) and yet some guys who's Arduino/ESP code I'm using... their devices are showing up on my network with the names they've given them - but for me - I always get the default name.... HELP someone.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests