WiFi Not working in latest RTOS SDK

john_m
Posts: 13
Joined: Fri Jul 28, 2017 3:06 pm

WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby john_m » Wed Jan 24, 2018 3:18 pm

Hello,

WiFi is not working in both station mode and AP mode. I tried many sample code. Here is one of them,

Code: Select all

     /* need to set opmode before you set config */
    wifi_set_opmode(STATIONAP_MODE);

    struct station_config *config = (struct station_config *)malloc(sizeof(struct station_config));
   bzero(config, sizeof(struct station_config));
        sprintf(config->ssid, "john");
        sprintf(config->password, "12345678");

        /* need to sure that you are in station mode first,
         * otherwise it will be failed. */
        wifi_station_set_config(config);
        free(config);


Could you please let me know what is the issue here? Thanks in advance

Her Mary
Posts: 436
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:09 am

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby Her Mary » Thu Jan 25, 2018 5:03 pm


john_m
Posts: 13
Joined: Fri Jul 28, 2017 3:06 pm

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby john_m » Thu Jan 25, 2018 5:05 pm

Her Majesty wrote:There are some examples may help on github. https://github.com/espressif/esp8266-rtos-sample-code/tree/master/03Wifi


I tried, Still no luck :(

AgentSmithers
Posts: 172
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:21 am
Contact:

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby AgentSmithers » Thu Feb 01, 2018 8:26 am

john_m wrote:
Her Majesty wrote:There are some examples may help on github. https://github.com/espressif/esp8266-rtos-sample-code/tree/master/03Wifi


I tried, Still no luck :(



Try this sir.

wifi_set_sleep_type( NONE_SLEEP_T );

john_m
Posts: 13
Joined: Fri Jul 28, 2017 3:06 pm

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby john_m » Tue Feb 27, 2018 3:35 pm

AgentSmithers wrote:
john_m wrote:
Her Majesty wrote:There are some examples may help on github. https://github.com/espressif/esp8266-rtos-sample-code/tree/master/03Wifi


I tried, Still no luck :(



Try this sir.

wifi_set_sleep_type( NONE_SLEEP_T );


Sorry for the late reply. I tried, still No luck.

AgentSmithers
Posts: 172
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:21 am
Contact:

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby AgentSmithers » Thu Mar 01, 2018 8:04 am

I know this sounds silly but I had the same issue when I upgraded my SDK. Have you tried doing an eraseflash with your esptool.py?
Run that command and see if that resolves it after refreshing your firmware, I know it sounds crazy but I did it I think three times before it resolved my issue.

john_m
Posts: 13
Joined: Fri Jul 28, 2017 3:06 pm

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby john_m » Thu Mar 01, 2018 2:41 pm

Programmer.png
Flash programmer
AgentSmithers wrote:I know this sounds silly but I had the same issue when I upgraded my SDK. Have you tried doing an eraseflash with your esptool.py?
Run that command and see if that resolves it after refreshing your firmware, I know it sounds crazy but I did it I think three times before it resolved my issue.


Thanks for your suggestions so far. I tired this as well. Not working. I tried AT firmware also. No luck.

But it is working perfectly with another SDK(superhouse esp-open_rtos).

Kindly confirm the programming addresses (for ESP12E Node MCU module) from the attached

AgentSmithers
Posts: 172
Joined: Sat Apr 01, 2017 1:21 am
Contact:

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby AgentSmithers » Thu Mar 01, 2018 3:40 pm

john_m wrote:
Programmer.png
AgentSmithers wrote:I know this sounds silly but I had the same issue when I upgraded my SDK. Have you tried doing an eraseflash with your esptool.py?
Run that command and see if that resolves it after refreshing your firmware, I know it sounds crazy but I did it I think three times before it resolved my issue.


Thanks for your suggestions so far. I tired this as well. Not working. I tried AT firmware also. No luck.

But it is working perfectly with another SDK(superhouse esp-open_rtos).

Kindly confirm the programming addresses (for ESP12E Node MCU module) from the attached


Ahhh oooo esshh, I am not sure about your addresses. Im a NonSDK guy, We only use 0x1000 for OTA firmware. For standalone we use 0x10000. One thousand vs. Ten thousand. But if your boots and you can see your PrintF's then I couldnt see why it wont work. The only thing I can imagine is your init data being wrong but even then... I flash my init to 3FC000 as well though, so the difference I see here is your blank.bin is being flashed to 3fe000, on mine I am doing 0xFE000 and 0x7e000. I don't have notes on me at the moment on why I did that but our main address is different for sure (the 1000 vs 10000).
I tried to look up the external SPI size of the ESP12E and cant seem to easly find it. Ensure that 32Mbit = 4MB is correct.

Note: Mb = Megabits and MB = MegaBytes. I apologize if you are already aware of this.

john_m
Posts: 13
Joined: Fri Jul 28, 2017 3:06 pm

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby john_m » Thu Mar 01, 2018 5:08 pm

AgentSmithers wrote:
john_m wrote:
Programmer.png
AgentSmithers wrote:I know this sounds silly but I had the same issue when I upgraded my SDK. Have you tried doing an eraseflash with your esptool.py?
Run that command and see if that resolves it after refreshing your firmware, I know it sounds crazy but I did it I think three times before it resolved my issue.


Thanks for your suggestions so far. I tired this as well. Not working. I tried AT firmware also. No luck.

But it is working perfectly with another SDK(superhouse esp-open_rtos).

Kindly confirm the programming addresses (for ESP12E Node MCU module) from the attached


Ahhh oooo esshh, I am not sure about your addresses. Im a NonSDK guy, We only use 0x1000 for OTA firmware. For standalone we use 0x10000. One thousand vs. Ten thousand. But if your boots and you can see your PrintF's then I couldnt see why it wont work. The only thing I can imagine is your init data being wrong but even then... I flash my init to 3FC000 as well though, so the difference I see here is your blank.bin is being flashed to 3fe000, on mine I am doing 0xFE000 and 0x7e000. I don't have notes on me at the moment on why I did that but our main address is different for sure (the 1000 vs 10000).
I tried to look up the external SPI size of the ESP12E and cant seem to easly find it. Ensure that 32Mbit = 4MB is correct.

Note: Mb = Megabits and MB = MegaBytes. I apologize if you are already aware of this.


Yes. I get debugs from my firmware. WiFi just doesnot work in the official RTOS SDK(even the prebuilt AT firmware doesnot work). But the superhouse esp_open_rtos SDK works fine.

john_m
Posts: 13
Joined: Fri Jul 28, 2017 3:06 pm

Re: WiFi Not working in latest RTOS SDK

Postby john_m » Thu Mar 01, 2018 7:58 pm

The issue is now resolved after configuring the Crystal Frequency as 26M.

Thanks AgentSmithers for your suggestions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests