ESP01 - AT 0.40 - Can't save baud rate change

hexor
Posts: 22
Joined: Fri Jul 10, 2015 1:33 am

Re: ESP01 - AT 0.40 - Can't save baud rate change

Postby hexor » Fri Aug 28, 2015 2:42 pm

I have tested with AT 0.40, AT 0.21 (I can save the baud rate, but as you can see on my other post, the ESP frizee at random time) and the AT version before 0.40 (I d'ont remember the exact version) but not possible to save the baud rate....

I will buy another esp01 (the new version with 1mb flash memory) and I will test again, perheaps my esp01 have a problem ... :?

PPahl
Posts: 2
Joined: Mon Dec 14, 2015 6:59 am

Re: ESP01 - AT 0.40 - Can't save baud rate change

Postby PPahl » Wed Dec 16, 2015 7:34 am

Same problem here (with 512kB version). Tried several at-versions up to current 0.51, including at_bin_sdk130.zip posted by Espressif_Faye - the baud rate isn't saved.
Currently I'm using an old version from ai-thinker (9.2.2), but as this version is very unstable this isn't a solution.
The main problem: I want to use the esp with an avr328p with 8MHz, and 115200 is a bad uart speed for this application. If default baud rate would be 9600 like in previous firmware versions, than it wouldn't be such a mess that the baud rate isn't saved. In this case I could program the esp to whatever I want within the avr code after startup, but with 115200 as default this is impossible.

ESP_Faye
Posts: 1640
Joined: Mon Oct 27, 2014 11:08 am

Re: ESP01 - AT 0.40 - Can't save baud rate change

Postby ESP_Faye » Tue Dec 22, 2015 11:05 am

Hi,

Please use Espressif official Flash Download Tool to write bin files into Flash http://bbs.espressif.com/viewtopic.php?f=57&t=433.

If your problem is still unsolved, please provide the captured picture of ESP Flash Download Tool while downloading.

Thanks for your interest in ESP8266 !

From Finland
Posts: 1
Joined: Fri Jan 22, 2016 11:08 pm

Re: ESP01 - AT 0.40 - Can't save baud rate change

Postby From Finland » Fri Jan 22, 2016 11:10 pm

I had AT 0.40 and this worked: AT+UART=19200,8,1,0,0

phrxmd
Posts: 2
Joined: Wed Jan 03, 2018 4:09 am

Re: ESP01 - AT 0.40 - Can't save baud rate change

Postby phrxmd » Wed Jan 03, 2018 4:14 am

For what it's worth, I had the same problem with many different firmwares. I flashed several old ones, including 0.9.2, 1.3.0 and 1.4.0 and none would save the configuration.

In the end I solved it by flashed the newest version (2.0.0, with AT 1.3.0), even though the documentation says it needs 8 MBit it seems to be working fine so far on a 4 MBit chip. I used this guide: https://syonyk.blogspot.com/2016/11/installing-latest-at-firmware-on-4mbit.html#comment-form. So far, version 2.0.0 is the only one that will save the configuration on AT+UART_DEF etc. in a way that survives a reset.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests